Cum îl pot cunoaște pe Dumnezeu?

Anonim       aprilie 4, 2020       3100

Eu te pot cunoaște pe tine în 2 feluri. Primul fel este prin a afla cum te cheamă și câteva lucruri generale despre tine. Așa pot spune că te cunosc “în mare”. Al doilea fel este o cunoaștere “în detaliu”. Aici îmi doresc într-adevăr să te cunosc, îmi doresc să descopăr modul în care tu “funcționezi” și investesc mult mai mult în relația noastră.

Există, în principal, 2 tipuri de cunoaștere, prin care te-aș putea cunoaște mai bine:

  1. Cunoașterea rațională sau intelectuală – prin vorbit, schimbat păreri, înțelegerea modului în care tu gândești etc.
  1. Cunoașterea prin experiență – facem lucruri împreună, practicăm unele activități, stăm împreună etc.

Dar pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu nu sunt suficiente aceste 2 feluri de cunoaștere, ci este necesar un al 3-lea fel de cunoaștere:

  1. Cunoașterea prin Revelație – Dumnezeu te caută, ți se descoperă, iar tu trebuie doar să te deschizi acestei căutări a lui Dumnezeu, după cum a spus și El: “Iată, Eu stau la ușă și bat! Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el și el cu Mine” (Apocalipsa 3:20-22). Această cunoaștere le implică și pe primele 2, dar are și o componentă supranaturală: “Dumnezeu bate la ușa inimii tale”. Doar astfel îl putem cunoaște pe Dumnezeu!

Cum îl lași pe Dumnezeu să ți se descopere? Citind Biblia, rugându-te, postind, ascultând și acceptând sfaturile oamenilor spirituali, făcând dreptate, etc. Chiar acum, când citești aceste rânduri!

Noi avem plăcerile noastre, vrem să cunoaștem cât mai mult din anumite domenii sau anumite persoane, dar nu uita, dacă nu “îți bați capul” și cu ideea de Dumnezeu s-ar putea ca fericirea și viața ta să fie două linii paralele care nu se vor intersecta în această viață.

Distribuie

Până acum nu am luat în considerare prea mult aspectul spiritual al vieții mele și am interacționat mai mult sporadic cu a fi creștin în sensul practic al cuvântului, dincolo de o etichetă sau tradiție. Însă acum vreau să îl urmez pe Isus și să fiu un creștin autentic. Ce ar trebui să fac?

Dacă aceste cuvinte te reprezintă, lasă-ne un mesaj și noi te vom contacta cât de curând posibil.