De ce Isus?
Mihaela Pop       aprilie 4, 2020       1989
Umanitatea trăiește în umbra lui Isus, până și epoca noastră este denumită după El, s-au făcut numeroase filme, s-au scris cărți, s-au compus cântece, poezii toate pentru El. Până și persoanele care l-au însoțit în călătoria Sa pe Pământul au devenit faimoase (Petru, Iuda, Pilat, etc.). Dar uneori găsim și o imagine a Lui puțin distorsionată în media. Cum am putea totuși să știm dacă Isus este singurul vrednic de urmat? Răspunsul la această întrebare îl vom afla explorând trei domenii:
- Caracterul unic a lui Isus
- Afirmațiile puternice ce le-a susținut
- Cine a pretins că este
În privința caracterului Său unic, Biblia ne oferă numeroase pasaje. Momente în care s-a îndurat de oameni, le-a vindecat rănile și bolile – pe cele fizice, cât și pe cele sufletești – i-a acceptat pe prigoniți, pe cei retrași, pe bolnavi, pe copii, pe oamenii slabi și puternici. Însă mai mult decât acceptarea lor în cercul Lui, Isus le-a transformat viața. Dacă ești curios cum, atunci poți să citești oricare dintre cele 4 Evanghelii (Evanghelia după Matei, Marcu, Luca și Ioan) pentru mai multe detalii.
Același Isus a făcut și niște afirmații puternice:
- A proclamat iubirea de vrăjmași (Matei 5:43-48).
- A afirmat cât de greu este ca un om bogat să fie mântuit (Matei 19:24).
- A propovăduit strângerea comorilor în ceruri (Matei 6:19-21).
- A propovăduit iertarea păcatelor (Marcu 2:5).
Pe lângă toate acestea și multe altele, a afirmat că El este Calea, Adevărul, Viața, Lumina lumii, Pâinea vieții, Pâinea vie, Ușa, Păstorul cel bun, Învierea, Viața, Vița (Ioan 6:48; 6:51; 8:12; 10:9; 10:11; 10:19; 11:25; 14:6; 15:5), iar felul în care a confirmat aceste lucruri prin viața Sa, reprezintă doar un alt argument pentru Isus.
Însă, mai presus de toate aceste afirmații, a pretins că este Fiul lui Dumnezeu și că este Una cu Dumnezeu Tatăl (Ioan 10:30) lucru pentru care preoții cei mai de seamă s-au scandalizat și au decis să-l răstignească. Însă Fiul lui Dumnezeu a zdrobit boldul morții și a ispășit păcatele noastre.
După cum spunea C. S. Lewis, fost profesor la Universitatea Oxford, ”Isus a fost fie un lunatic, un mincinos sau cine a spus El că este. Datorită lucrurilor istorice pe care le cunoaștem, putem spune că nu a fost un mincinos. Deci o variantă din cele trei nu este validă. Un om precum Isus, care a spus și a făcut toate aceste lucruri, nu putea să fie doar un simplu învățător moral. Fie a fost un lunatic, sau poate chiar ceva mai rău, fie Fiul lui Dumnezeu”.
Poți să-l numești impostor, poți să-i aduci cuvinte jignitoare și să-l numești lunatic sau poți să vii la picioarele Lui și să-l numești Domnul tău. Tu ce alegi?
Taguri: Dumnezeu, Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, iubire, păcate